VIF kommer till Almedalen

– OBS uppdaterat program –

På grund av avhopp blir det bara ett seminarium i VIF:s regi:

Kvinna på flykt – ett samtal om rättigheter, kamp och utsatthet

Flera människor lever på flykt och många av dem är kvinnor. Hur ser tillvaron ut, varför flyr så många, vad flyr de ifrån och vad flyr de till? Att vara på flykt är farligt och kvinnor är dubbelt utsatta. Vilka hjälper kvinnor som utsätts för hot och hat på flykt? Och vad händer när man kommer hit? Vad görs idag för att för att stödja kvinnor på flykt och vad behöver göras i Sverige och interntionellt.

Colette van Luik från ROKS intervjuar Milad Khalid som flytt från Irak och Leila Qaraee som flytt från Afghanistan till Sverige. Båda arbetar nu på olika sätt som aktivister och för att stödja kvinnor i Sverige.

Milad: ”Min resa gick genom två världsdelar och 7 länder. Jag reste ensam och sov på gatorna för att mina pengar skulle räcka till smugglarna. Smugglarna var okända och man visste aldrig vem man hade att göra med. Min resa tog 22 dagar, men kampen om ett liv efter det har tagit många år.”

women-asylum-seekers-together-600x227

Leyla: ”Vi flydde med hjälp av smugglare först från Afghanistan till Pakistan i en gammal bil . Vi hade inget val jag tvingades fly för livet med två små barn trots att jag visste att vägen var livsfarlig och jag utsattes sattes för våldtäktsförsök och hot. Efter flera år påverkas mitt liv fortfarande  av det jag utsattes för under min flykt.”

Plats: Vårdklockans kyrka , Adelsgatan 43 i Visby
Tider: 15.00 fika
15.30 16-30 Colette intervjuar Milad och Leyla
16.30-17.00 Diskussion och frågor

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *