Styrelsen

Vänsterns internationella forums styrelse väljs av Vänsterpartiets partistyrelse på en period av två år.

Johanna Eliasson, ordförande
Bor i Göteborg
Tel: 0046 (8) 617 51 79
E-post: johanna.eliasson@vansterpartiet.se

Aktiv inom Vänsterpartiet på olika nivåer, bland annat med kommunala uppdrag i Göteborg men även som ledamot av och internationellt ansvarig i Partistyrelsen. Har studerat internationella relationer och globala studier. Har även varit fackligt aktiv inom LO och Svenska Transportarbetareförbundet, samt arbetat med verksamhetsutveckling på Hyresgästföreningen. Arbetar nu som handläggare på Försäkringskassan.


Peter Butros
Bor i Stockholm
Tel: 0762-20 93 63
E-post: peter.butros@vansterpartiet.se

Ordinarie styrelseledamot. Har suttit i Norrköpings kommunfullmäktige sedan 2014 – 2019 för Vänsterpartiet. Har även varit ledamot i kultur- och fritidsnämnden samt Stadsplaneringsnämnden. Förutom sitt engagemang i Vänsterpartiet har han länge varit aktiv inom civila samhället. Bland annat ledde han Assyriska Ungdomsförbundet som ordförande mellan 2011-2013 och satt även med i förbundsstyrelsen för LSU, Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, under 2013-2014. Inom ramen för LSU arbetade han med olika biståndsprojekt med ungdomsorganisationer runt om i hela världen, bland annat i Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika.
Utbildad till civilingenjör i energisystem.
 

Jonas Kårlin, vice ordförande
Bor i Bergsjön, Göteborg
Tel: 0704-01 67 26
E-post: jonas.karlin@vansterpartiet.se

Har en bakgrund inom Ung Vänster i förbundsstyrelsen och som kassör, var adjungerad i VIF för Ung Vänster mellan åren 2010 och 2012 och jobbar som ombudsman för Vänsterpartiet i Göteborg.

”Den internationella solidariteten är nödvändig för en framgångsrik vänster!”


Yekbun Alp, ordinarie

                                  Bor i Uppsala.


                                  Amra Bajric, ordinarie

                                  Bor i Stockholm.


Sara Högelius, ordinarie
Bor i Blekinge skärgård
Tel: 0705-63 92 09
E-post: sara.hogelius@vansterpartiet.se

Förtroendevald i Blekinge sedan 2010, sammankallande valberedare på distrikts- och lokalnivå samt PS-ledamot sedan 2016, med särskilt ansvar för internationella frågor. Har arbetat med hälso- och sjukvård, regionalutveckling samt miljöfrågor. Har sitt internationella intresse med sig från barnsben, då stora delar av hennes uppväxt var i Östafrika och Mellanöstern. Sitt politiska engagemang har hon utöver arbetet som folkhögskolelärare på en socialpedagogutbildning. Bor med sin man och deras två barn på en ö i Blekingeskärgård.


Rodrigo Arce, ordinarie
E-post: rodrigo.arce@vansterpartiet.se

Aktiv i Hammarby-Skarpnäck och representant i V:s Representantskap Stockholm. Medlem i partiet sedan 1989. Under 80-90 talet ledamot i KU:s Internationella Utskott,  styrelseledamot LSU, styrelseledamot ISAK, i Ungdomsförbundet för Storstockholm, ordförande och styrelseledamot under flera år i Hammarby-Skarpnäck,samt ordförande i: Guatemala-El Salvador kommittén, GGS Guatemalagrupperna i Sverige, i kampanjen ”El Salvador skall segra” och kampanjsekreterare för ”Nicaragua måste överleva”. Har arbetat sex år för UNHCR och FN som människorättsobservatör i Guatemala, samt arbetat i Centralamerika, Nicaragua, Honduras och i Colombia och i Afrika, i Somalia, med placering i Hargeisa och Mogadishu. Styrelseledamot i Svalorna Latinamerika.


Babak Khosravi, ersättare

Bor i Göteborg.


 Caroline Täljeblad, andra vice ordförande

 Bor i Örebro.