Styrelsen

Vänsterns internationella forums styrelse väljs av Vänsterpartiets partistyrelse på en period av två år.

 

Johanna Eliasson, ordförande
Bor i Göteborg
Tel: 0046 (8) 617 51 79
E-post: johanna.eliasson@vansterpartiet.se

Aktiv inom Vänsterpartiet på olika nivåer, bland annat med kommunala uppdrag i Göteborg men även som ledamot av och internationellt ansvarig i Partistyrelsen. Har studerat internationella relationer och globala studier. Har även varit fackligt aktiv inom LO och Svenska Transportarbetareförbundet, samt arbetat med verksamhetsutveckling på Hyresgästföreningen. Arbetar nu som handläggare på Försäkringskassan.


Peter Butros
Bor i Norrköping
Tel: 0762-20 93 63
E-post: peter.butros@vansterpartiet.se

Sitter i Norrköpings kommunfullmäktige sedan 2014 för Vänsterpartiet. Har även varit ledamot i kultur- och fritidsnämnden samt Stadsplaneringsnämnden. Idag ledamot för distriktstyrelsen för Vänsterpartiet i Östergötland. Förutom sitt engagemang i Vänsterpartiet har han länge varit aktiv inom civila samhället. Bland annat ledde han Assyriska Ungdomsförbundet som ordförande mellan 2011-2013 och satt även med i förbundsstyrelsen för LSU, Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, under 2013-2014. Inom ramen för LSU arbetade han med olika biståndsprojekt med ungdomsorganisationer runt om i hela världen, bland annat i Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika.
Utbildad till civilingenjör i energisystem. Ansvarar tillsammans med Lina och Frida för Palestina i VIF:s verksamhet.

Jonas Kårlin
Bor i Bergsjön, Göteborg
Tel: 0704-01 67 26
E-post: jonas.karlin@vansterpartiet.se

Har en bakgrund inom Ung Vänster i förbundsstyrelsen och som kassör, var adjungerad i VIF för Ung Vänster mellan åren 2010 och 2012 och jobbar som ombudsman för Vänsterpartiet i Göteborg.

”Den internationella solidariteten är nödvändig för en framgångsrik vänster!”


Lina Al-Nahar
Bor i Malmö
E-post: info@vansternsinternationellaforum.se

Feminist, antirasist med rötter i Irak och som brinner för internationell politik.
Är ledamot i Skånes distriktsstyrelse. Grundare till arabiska vänstern i Vänsterpartiet Malmö och är gruppansvarig. Ansvarar tillsammans med Frida
      och Peter i styrelsen för projektgruppen Palestina.

 

”Jag tror på en jämlik värld,  jag tror på rättvisa och omfördelning, och jag tror att detta uppnås bara genom internationell solidaritet och stark internationella solidariteten är nödvändig för en framgångsrik vänster!”


Sara Högelius
Bor i Blekinge skärgård
Tel: 0705-63 92 09
E-post: sara.hogelius@vansterpartiet.se

Förtroendevald i Blekinge sedan 2010, sammankallande valberedare på distrikts- och lokalnivå samt PS-ledamot sedan 2016, med särskilt ansvar för internationella frågor. Har arbetat med hälso- och sjukvård, regionalutveckling samt miljöfrågor. Har sitt internationella intresse med sig från barnsben, då stora delar av hennes uppväxt var i Östafrika och Mellanöstern. Sitt politiska engagemang har hon utöver arbetet som folkhögskolelärare på en socialpedagogutbildning. Bor med sin man och deras två barn på en ö i Blekingeskärgård. Ansvarar tillsammans med Stefan Sjölander för regiongrupp Filippinerna och Indonesien i VIF:s verksamhet.


Stefan Sjölander
Bor i Stockholm
Tel: 070-527 25 86
E-post: stefan.sjolander@saac.se

Jobbade mer än 10 år med den statliga budgetprocessen på Finansdepartementet, sedan över 20 år som biståndskonsult med förvaltningsbistånd, med utveckling och styrning av offentliga institutioner, främst finansministerier centralt och deras representation på lokal nivå och decentralisering av finansiell styrning inom staten till lokala administrationer, samt med resultatstyrning och redovisning inom staten och i biståndsorganisationerna. Arbete inom det här området innebär också att analysera relationen mellan staten och det civila samhället och vad olika förhållningssätt från staten innebär för det civila samhället i utvecklingsländerna. Har arbetat i Östeuropa, bl.a. bott i Ukraina i mer än tre år, i mer än 10 länder i Afrika, i fyra länder i Central- och Sydamerika och i Vietnam. Medlem i Vänsterpartiets partiförening i Farsta utanför Stockholm. Ansvarar tillsammans med Sara Högelius för regiongrupp Filippinerna och Indonesien i VIF:s verksamhet.


Frida Holmgren
E-post: frida@kungaskogen.com

Relativt ny inom partiet men har många års erfarenhet av solidaritetsarbete. Har spenderat en del tid på Västbanken, mestadels i Hebron. Är tidigare vice ordförande i Distriktstyrelsen i Dalarna men har nu valt att lägga all fokus på VIF. Jobbar till vardags som hästtränare och lantbrukare med mål att producera ekologisk foder och närproducerat lammkött. Ansvarar tillsammans med Peter Butros och Sara Högelius för regiongrupp Palestina i VIF:s verksamhet.


Rodrigo Arce
E-post: rodrigo.arce@vansterpartiet.se

Aktiv i Hammarby-Skarpnäck och representant i V:s Representantskap Stockholm. Medlem i partiet sedan 1989. Under 80-90 talet ledamot i KU:s Internationella Utskott,  styrelseledamot LSU, styrelseledamot ISAK, i Ungdomsförbundet för Storstockholm, ordförande och styrelseledamot under flera år i Hammarby-Skarpnäck,samt ordförande i: Guatemala-El Salvador kommittén, GGS Guatemalagrupperna i Sverige, i kampanjen ”El Salvador skall segra” och kampanjsekreterare för ”Nicaragua måste överleva”. Har arbetat sex år för UNHCR och FN som människorättsobservatör i Guatemala, samt arbetat i Centralamerika, Nicaragua, Honduras och i Colombia och i Afrika, i Somalia, med placering i Hargeisa och Mogadishu. Styrelseledamot i Svalorna Latinamerika. Ansvarar tillsammans med Lena Paccha Högberg för regiongrupp Central och Sydamerika i VIF:s verksamhet.


Lena Paccha Högberg
E-post: lena@paccha.se

Ansvarar tillsammans med Rodrigo Arce för regiongrupp Central och Sydamerika i VIF:s verksamhet.


 Luisa Moncada Escobar

 Ung Vänsters representant i VIF:s styrelse