Kvinnokamp i Puntland och Sverige – Seminarium 24/2

Välkomna på ett seminarium om, av och med somaliska kvinnor i Puntland och Sverige tisdagen den 24 februari kl 9-15 i Kista Science Tower.

Vi har tidigare skrivit om hur vårt arbete i Somalia går vidare sedan de tragiska händelserna i Mogadishu på sensommaren 2014. Nästa vecka arrangerar VIF tillsammans med kvinnor från Puntland i den svensk-somaliska diasporan ett seminarium i Stockholm med syfte att sprida kunskap i Sverige om situationen för kvinnor i Puntland och Somalia, öka de somaliska kvinnornas medvetenhet om jämställdhet och demokratiska principer samt knyta kontakter med spirande kvinnorörelser i Puntland, Somalia.

Hur påverkas Puntland av den globala migrationen, vilken roll har den somaliska diasporans roll i Sverige och hur är situationen för kvinnor i Puntland?

Vi vill skapa en plattform för dialog mellan kvinnor i Sverige – både ur den somaliska diasporan och andra grupper – och kvinnor i Puntland.

Inledning: Ann-Margarethe Livh, ordförande för VIF och Amina Mohamud från Puntland
Moderator: Sahra Dahir
Medverkande: Mussie Ephrem (Horn of Africa analyst och Forum syd), Fathiya från Garowe i Puntland, Lotta Fornarve (vänsterpartistisk riksdagsledamot och medlem i VIF:s styrelse), Hayan Ismail (enhetschef på Migrationsverket) samt kvinnor från Puntlands diaspora i Sverige.
Kontaktperson: Amina Mohamud, 076-339 45 35

Bjud gärna in era vänner på Facebook!

Somalia_map_states_regions_districts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *