Är du vår nya ekonom/controller?

Var med och arbeta för en demokratisk och rättvis värld! Solidaritetsorganisation i spännande utvecklingsprocess söker ekonom/controller med erfarenhet av internationellt inriktat arbete. Du är en noggrann, kvalitetsmedveten och pedagogisk person som med lätthet samverkar med andra.

Vänsterns Internationella Forum är Vänsterpartiets organ för internationellt solidaritetsarbete. Verksamheten är i första hand inriktad på projekt som syftar till att öka respekten för mänskliga fri- och rättigheter, bekämpa förtryck och könsdiskriminering samt stimulera
demokratiska processer och främja en ekologisk hållbar utveckling. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm.

Om tjänsten
Som Vänsterns Internationella Forums ekonom/controller är dina huvudsakliga arbetsområden att strukturera, vidareutveckla och kvalitetssäkra rutiner, processer och mallar inom vidareförmedling av biståndsmedel. Du stöttar Vänsterns Internationella Forums samarbetspartners vid ansökningar, ekonomisk rapportering och budgetering samt samordnar den årliga revisionen av de internationella projekten och programmet som helhet. Tjänsten svarar till generalsekreteraren.

Som ekonom/controller för en ideell organisation i internationell kontext vill vi att du har god förståelse för organisationsstruktur och erfarenhet av att arbeta med utländska organisationer.

Du tillträder din tjänst i en spännande tid där Vänsterns Internationella Forum står inför ett viktigt arbete med att utveckla verksamheten som helhet. Det kommer därför finnas stora möjligheter att påverka och bidra till den utvecklingen, både gällande dina egna arbetsuppgifter och organisationen som helhet.

För det här arbetet ser vi att du:

 • Har en ekonomiutbildning eller motsvarande erfarenhet inom relevant fält.
 • Har erfarenhet av att vidareförmedla bidrag till internationella samarbetspartner, inklusive granskning och uppföljning av projekt.
 • Har erfarenhet av arbete inom ideell verksamhet, folkrörelsen eller det civila samhället.
 • Har goda kunskaper i Excel.
  Har vana att arbeta med och utveckla system för intern kontroll.
  Har goda kunskaper inom svenska och engelska.
  Delar Vänsterns Internationella Forums värdegrund.

Meriterande:

 • Engagemang inom solidaritetsrörelsen.
 • Kunskaper i spanska och arabiska.

Omfattning: 50 % med oreglerad arbetstid, dock mestadels förlagd under kontorstid. Vänsterns Internationella Forum tillämpar 37,5 h arbetsvecka. Placering: Stockholm. Resor kan ingå i tjänsten. Start: Maj 2020. Lön: Enligt Vänsterpartiets tariff beroende på erfarenhet. Kollektivavtal: Ekonom/controller omfattas av kollektivavtalet för Handels KFO.

Så här söker du:
Låter det här som en roll för dig? Skicka då ditt CV och ansökan till nike.dahlskog@vansterpartiet.se senast söndag 22 mars. Märk ansökan ”Ekonom/controller”.
Ansökningarna behandlas konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på nike.dahlskog@vansterpartiet.se eller +46 (0) 8-617 51
13.

VIF kommer till Almedalen

– OBS uppdaterat program –

På grund av avhopp blir det bara ett seminarium i VIF:s regi:

Kvinna på flykt – ett samtal om rättigheter, kamp och utsatthet

Flera människor lever på flykt och många av dem är kvinnor. Hur ser tillvaron ut, varför flyr så många, vad flyr de ifrån och vad flyr de till? Att vara på flykt är farligt och kvinnor är dubbelt utsatta. Vilka hjälper kvinnor som utsätts för hot och hat på flykt? Och vad händer när man kommer hit? Vad görs idag för att för att stödja kvinnor på flykt och vad behöver göras i Sverige och interntionellt.

Colette van Luik från ROKS intervjuar Milad Khalid som flytt från Irak och Leila Qaraee som flytt från Afghanistan till Sverige. Båda arbetar nu på olika sätt som aktivister och för att stödja kvinnor i Sverige.

Milad: ”Min resa gick genom två världsdelar och 7 länder. Jag reste ensam och sov på gatorna för att mina pengar skulle räcka till smugglarna. Smugglarna var okända och man visste aldrig vem man hade att göra med. Min resa tog 22 dagar, men kampen om ett liv efter det har tagit många år.”

women-asylum-seekers-together-600x227

Leyla: ”Vi flydde med hjälp av smugglare först från Afghanistan till Pakistan i en gammal bil . Vi hade inget val jag tvingades fly för livet med två små barn trots att jag visste att vägen var livsfarlig och jag utsattes sattes för våldtäktsförsök och hot. Efter flera år påverkas mitt liv fortfarande  av det jag utsattes för under min flykt.”

Plats: Vårdklockans kyrka , Adelsgatan 43 i Visby
Tider: 15.00 fika
15.30 16-30 Colette intervjuar Milad och Leyla
16.30-17.00 Diskussion och frågor

Varmt välkomna!

Heldag om Latinamerika nu på lördag

Lördagen den 11:e juni ordnar VIF tillsammans med andra solidaritetsorganisationer en heldag om Latinamerika på ABF-huset i Stockholm. Just nu är utvecklingen där dramatisk; statskuppen i Brasilisen, morden på bondeledare i Honduras är några exempel på hur högern försöker bryta de vänsterkrafter som vuxit sig starka i Latinamerika de senaste åren.

För att samtala om det nya läget i Latinamerika arrangerar vi seminariet Latinamerika i rörelse med inbjudna gäster från regionen. Denna dag blir en möjlighet att fördjupa diskussioner om Latinamerika tillsammans med kunniga gäster – folkrörelseledare, politiker, ekonomer och journalister – som kan vittna om den politiska och ekonomiska situationen på kontinenten och i sina hemländer.

Maktbalansen håller på att förändras i Latinamerika på grund av försvagade folkrörelser, maktskifte i regeringar och parlament och en avmattning av samhällsförändringarna. Vi ser med stark oro på de ökade hoten mot människorättsförsvarare under de senaste åren i Latinamerika. Särskilt utsatta är småbrukare och urfolk som ställer sig i vägen för utvinningsindustrin genom att de försvarar den mark där de lever på och är beroende av för sin försörjning.

– De som mördar våra medlemmar finansieras av både nationella och transnationella företag och räknar med medhjälp och straffrihet från den honduranska staten, säger Rafael Alegría, bondeledare och parlamentsledamot, som kommer att delta i seminariet och som själv utsatts för upprepade dödshot.

Alegria_rafael

Rafael Alegría

Några som kommer att delta under dagen är:

Nury Martinez (Colombia/La Via Campesina), ledare för den colombianska organisationen Fensuagro och den globala småbrukarrörelsen La Via Campesina som samlar ca 200 miljoner människor.

Rafael Alegría (Honduras), historisk ledare från småbrukarnätverket La Vía Campesina i Honduras. Idag parlamentariker för partiet LIBRE, största oppositionsparti i landet.

Veronika Mendoza (Peru), presidentkandidat för vänsteralliansen Frente Amplio som fick drygt 19% av rösterna i presidentvalet i april 2016. Frente Amplio är efter parlamentsvalet i april näst största parti i Peru och största oppositionsparti.

Alfredo Serrano Mancilla (Spanien/Latinamerika), doktor i ekonomi och direktör för forskarinstitutet Centro Estratégico Latinoamericano de Geopolítica (www.celag.org). Serrano Mancilla nämns som en av de latinamerikanska vänsterregeringarnas främste ekonomiske expert.

Adriana Hurtado (Colombia), journalist och ordförande i journalistförbundet i Colombia (FECOLPER).

Övriga deltagare på seminariet Latinamerika i rörelse är bland andra Kajsa Ekis Ekman och América Vera-Zavala, Raul Cuestas (journalist från Argentina), Wellington Calasans de Lima, (journalist från Brasilien) och Virgilio Alvarez Aragón (sociolog från Guatemala).

Mer information om arrangemanget finns här och på Facebook!