Är du vår nya ekonom/controller?

Var med och arbeta för en demokratisk och rättvis värld! Solidaritetsorganisation i spännande utvecklingsprocess söker ekonom/controller med erfarenhet av internationellt inriktat arbete. Du är en noggrann, kvalitetsmedveten och pedagogisk person som med lätthet samverkar med andra.

Vänsterns Internationella Forum är Vänsterpartiets organ för internationellt solidaritetsarbete. Verksamheten är i första hand inriktad på projekt som syftar till att öka respekten för mänskliga fri- och rättigheter, bekämpa förtryck och könsdiskriminering samt stimulera
demokratiska processer och främja en ekologisk hållbar utveckling. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm.

Om tjänsten
Som Vänsterns Internationella Forums ekonom/controller är dina huvudsakliga arbetsområden att strukturera, vidareutveckla och kvalitetssäkra rutiner, processer och mallar inom vidareförmedling av biståndsmedel. Du stöttar Vänsterns Internationella Forums samarbetspartners vid ansökningar, ekonomisk rapportering och budgetering samt samordnar den årliga revisionen av de internationella projekten och programmet som helhet. Tjänsten svarar till generalsekreteraren.

Som ekonom/controller för en ideell organisation i internationell kontext vill vi att du har god förståelse för organisationsstruktur och erfarenhet av att arbeta med utländska organisationer.

Du tillträder din tjänst i en spännande tid där Vänsterns Internationella Forum står inför ett viktigt arbete med att utveckla verksamheten som helhet. Det kommer därför finnas stora möjligheter att påverka och bidra till den utvecklingen, både gällande dina egna arbetsuppgifter och organisationen som helhet.

För det här arbetet ser vi att du:

 • Har en ekonomiutbildning eller motsvarande erfarenhet inom relevant fält.
 • Har erfarenhet av att vidareförmedla bidrag till internationella samarbetspartner, inklusive granskning och uppföljning av projekt.
 • Har erfarenhet av arbete inom ideell verksamhet, folkrörelsen eller det civila samhället.
 • Har goda kunskaper i Excel.
  Har vana att arbeta med och utveckla system för intern kontroll.
  Har goda kunskaper inom svenska och engelska.
  Delar Vänsterns Internationella Forums värdegrund.

Meriterande:

 • Engagemang inom solidaritetsrörelsen.
 • Kunskaper i spanska och arabiska.

Omfattning: 50 % med oreglerad arbetstid, dock mestadels förlagd under kontorstid. Vänsterns Internationella Forum tillämpar 37,5 h arbetsvecka. Placering: Stockholm. Resor kan ingå i tjänsten. Start: Maj 2020. Lön: Enligt Vänsterpartiets tariff beroende på erfarenhet. Kollektivavtal: Ekonom/controller omfattas av kollektivavtalet för Handels KFO.

Så här söker du:
Låter det här som en roll för dig? Skicka då ditt CV och ansökan till nike.dahlskog@vansterpartiet.se senast söndag 22 mars. Märk ansökan ”Ekonom/controller”.
Ansökningarna behandlas konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på nike.dahlskog@vansterpartiet.se eller +46 (0) 8-617 51
13.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *